Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Tyler, The Creator kommer till Stockholm

Den samtida skildraren och genreöverskridande giganten Tyler, The Creator kommer att spela på den storslagna konsertserie kallad Rosendal Garden Party tillsammans med Jungle, Arlo Parks och Daniela Rathana. ”Det känns helt fantastiskt att få presentera Tyler, The Creator till Sverige och Stockholm nästa sommar. Han är en av världens mest respekterade artister och håller fanan högt för den gamla skolans hiphop – fast på ett otroligt spännande och modernt sätt – samtidigt som han är en av vår tids bästa lyricister. Att samma kväll även få uppleva bland andra Englands stora framtidshopp Arlo Parks, som redan har vunnit Mercury Prize för årets album, kommer att bli obeskrivligt bra”, säger Johanna Beckman hos arrangören FKP Scorpio.

Tyler, The Creator är en artist från Los Angeles och medlem i det legendariska kollektivet Odd Future, med bland andra Frank Ocean. Han släpper musik via XL Recordings och är kanske den mest intressanta artisten i vår tid med en melodisk jazzig rå hiphop. Han är ofta lika provocerande som påläst och uttrycker sig estetiskt genom egna kläderna Golf Wang, designar omslag och presenterar festivalen Camp Flog Gnaw Carnival. Han har vunnit Grammys, BRITs, MTV Music Awards och toppat Billboard flertalet gånger.

Rosendal Garden Party är samlingsnamnet på en liten serie konserter i Stockholmsnatten. Man kan gå på en eller flera konserter. Biljetterna kan köpas som ett paket eller för enskilda kvällar. Ju fler konserter man köper desto mer rabatt får man på biljettpriset. Varje kväll kommer att ha en unik identitet med en headliner tillsammans med andra utvalda akter. Allt hålls ihop av den atmosfäriska inramningen på Rosendal.

Rosendal Garden Party är en ny musikfestival som kommer att äga rum i Stockholm och arrangeras av FKP Scorpio. Festivalen syftar till att skapa något för både den framtidsutforskande musikälskaren och den som vill uppleva sina ungdoms favoritband. Festivalen kommer att ha ett jämställt och jämlikt program och organiseraren Johanna Beckman är stolt över lineupen.

Festivalen kommer att ha en intim atmosfär med ängar och träd och kommer också att lägga kraft och resurser på hållbarhet. Dessutom kommer det att erbjudas ett lika varierat som spännande utbud av barer och restauranger, kurerat som vore det toner och konst.

Det här konceptet har potential att bli stort och växa men samtidigt vill arrangören att det ska kännas nära och hemma. Biljetterna till Tyler, The Creator och Rosendal Garden Party släpptes den 27 oktober.

Rosendal Garden Party är en långsiktig storsatsning från FKP Scorpio och är en del av en bredare satsning som kommer att innefatta mängder av jätteevenemang under 2022, inklusive nio konserter på Ullevi.

Tyler, The Creator datum

Den 10 juni 2022 kom en stark lineup med The National, Sharon Van Etten, Cat Power och Albin Lee Meldau att uppträda på Rosendal Garden Party. Dagen efter, den 11 juni, står Tyler, The Creator, Jungle, Arlo Parks och Daniela Rathana på schemat. Tillsammans kommer dessa artister att ge en musikupplevelse att minnas.

Läs mer: Line up Brännbollsyran 2023

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *