Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

TikTok övertar musikbranschen med klipp som blir till musik

TikTok är en app som har vuxit snabbt och har nu över 600 miljoner användare. Musikbolagen har börjat fokusera på att dominera appen, eftersom många av de senaste årens största hits har sin bakgrund på TikTok. Ett exempel på detta är låten Old Town Road av Lil Nas X, som blev en megahit tack vare appen. Låten användes i memes och dansklipp på TikTok, vilket ledde till massor av strömningar och en förstaplats på Billboardlistan. Andra låtar som har haft liknande framgång är Say So av Doja Cat och Savage av Megan Thee Stallion. På skivbolaget Universal Music jobbar man hårt för att få ut sina artister och låtar på TikTok. De har anställt en person som är specialiserad på att jobba med appen och gör större initiativ för att få ut sina låtar på TikTok. Detta genom att betala användare med många följare på appen att använda låtarna. Detta samarbete har visat sig vara framgångsrikt, då flera låtar har fått högt engagemang och fler sökningar på Spotify. TikTok har en tydligare musikkoppling jämfört med andra sociala medier, där låtar används för att skapa dansvideor, memes eller som bakgrund i korta klipp.

Kända låtar på TikTok

Låtar från TikTok har blivit så populära att de är direkt igenkännliga för personer som inte ens använder appen. TikToks effekt på musikindustrin är obestridlig och den har förändrat hur låtar når sin målgrupp. Musikbolagen inser nu vikten av att använda appen för att marknadsföra sina artister och de investerar mycket tid i skapa innehåll för TikTok. Det går inte att förneka att appen har haft en stor inverkan på musikbranschen, och det kommer den att fortsätta att göra i framtiden.

Exempel på låtar som är kända på grund av TikTok

– Old Town Road av Lil Nas X

– Say So av Doja Cat

– Savage av Megan Thee Stallion

– Lotteri (Renegade) av K Camp

– Blinding Lights av The Weeknd

– Panini av Lil Nas X

– Hot Shower av Chance Rapparen

– Toosie Slide av Drake

– Death Bed (Coffee For Your Head) av Powfu ft. Beabadoobee

– Mr Brightside av The Killers

– Futsal Shuffle 2020 av Lil Uzi Vert

– Dance Monkey av Tones and I

– ROXANNE av Arizona Zervas

– Supalonely av BENEE ft. Gus Dapperton

TikTok har helt förändrat hur låtar når sin målgrupp och det är inte konstigt att musikföretag investerar tid i att skapa innehåll för TikTok. Det är tydligt att TikTok är här för att stanna, och det är troligt att vi kommer att få se fler låtar bli kända tack vare denna populära app.

Under de senaste åren har det skett en explosion av musik som upptäckts via TikTok, med många artister som fått en karriär som följd av att de figurerat i populära TikTok-videor. Vare sig det är genom läppsynkroniseringsrutiner, dansutmaningar eller komiska sketcher finns det så många olika sätt att få tag på musik i appen. Om en låt blir viral på TikTok kan den snabbt bli en hit och få fäste i musikbranschen.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *