Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Steg för steg hur man planerar ett lyckat musikevent

Planering ett musikevent är en komplex process som kräver mycket organisation och tid. Men med rätt verktyg och planering kan det vara en rolig och givande upplevelse. Här är några viktiga steg för att hjälpa dig att planera ditt musikevent:

 1. Definera målgruppen för ditt event.
 2. Välj en lämplig plats och datum.
 3. Bjud in artister och boka dem.
 4. Skapa en marknadsföringsplan.
 5. Samla in och hantera biljettförsäljning.
 6. Planera logistik, såsom belysning och ljud.
 7. Skapa en plan för säkerhet och hälsa.
 8. Förbered en nödlägeplan.

Dessa är bara några av de viktigaste stegen i att planera ett musikevent. Du kan använda olika verktyg och resurser för att hjälpa dig att genomföra dessa steg. Det viktigaste är att vara organiserad och förberedd för att göra ditt event till en minnesvärd och framgångsrik upplevelse för alla som deltar.

Steg 1 – Budget

Budgetering är en viktig del i planeringen av ett musikevent. Det är det första steget som bör tas eftersom det påverkar de flesta av de beslut som fattas under planeringen. Om du inte har en tydlig budget kan det leda till att du överskrider den och det kan skapa problem.

Men det betyder inte att du måste spendera en förmögenhet för att skapa ett minnesvärt event. Det finns massor av exempel på legendariska musikevenemang som satts upp i pubar med band som de flesta i publiken inte kände till. Det viktigaste är att vara kreativ och använda pengarna på rätt sätt för att skapa en oförglömlig upplevelse.

Steg 2 – Hitta rätt plats

Valet av lokal är en viktig del av planeringen av ett musikevent. Det ger inte bara en lämplig plats för konserten, men också en viss atmosfär. Vissa människor besöker religiöst samma evenemangsställen och är fans av platsen lika mycket som bandet.

Google är ett bra verktyg för att hitta arenor, men det finns också andra metoder. Hemsidor som Venuefinder är användbara eftersom de redan har samlat viktig information som tillgänglighet för personer med funktionsnedsättningar och kontaktuppgifter. Det finns också många icke-musikställen som kan vara lämpliga. Det är viktigt att se till att platsen är lämplig för konserter, annars kommer det att vara en förlust av tid att kontakta dem.

En annan bra metod är att använda ”omvända tekniska” spelningar. Titta på liknande spelningar i området och kontrollera platsen som anges. Från denna kan du hitta relevanta kontakter på platsen. Bands in Town är en webbplats där tusentals evenemang kan sökas och utforskas efter valt område.

Det är viktigt att välja en plats med alla nödvändiga faciliteter, men det måste också ha den rätta atmosfären och ryktet för musiken. Tänk inte bara på platsens kapacitet, faciliteter och läge, utan också det rykte de har för musiken.

Steg 3 – Band och artister

När du bokar band och artister bör du tänka på hur stort evenemanget är. Små spelningar är bra för nystartade band, medan större evenemang bör involvera välkända artister med en stor publik. För att hitta lämpliga band ska du gå dit musikerna håller till – både online och offline – gå med i musikgemenskaper och sök på sociala medier för att hitta rätt band inom din budget.

Steg 4 – Eventlogistik

Det finns vissa logistiska aspekter som alltid måste diskuteras och övervägas ordentligt i god tid innan föreställningen. Följande lista visar några av de saker du behöver tänka på för att se till att allt går smidigt. Se till att du:

 • Boka platsen på ett datum som passar alla parter, inklusive artister.
 • Skapa marknadsföringskanaler som eventsidor, inbjudningar och affischer.
 • Ange en tidslinje för dagen, inklusive när artisterna och personalen behöver anlända.
 • Planera säkerhet och dörrpersonal för att hantera den dagliga biljettförsäljningen (fråga lokalen om du förväntas tillhandahålla personal)
 • Följ hälso- och säkerhetsprotokollet. Lokalen kommer att kunna hjälpa till med detta, men du bör också varna artister, personal och deltagare.
 • Sortera dina priser och biljetter. Biljettförsäljningen görs mycket enklare med hjälp av en plattform som Billetto. Du kan skapa flera biljettkategorier och sätta en maximal kapacitet, så du behöver inte oroa dig för överförsäljning.
 • Kontrollera om det finns licenshänsyn eller förbud. Sätt en fast tid för när evenemanget måste vara avslutat. Skapa en löpande ordning. Utövare kan vara frestade att överskrida tiden.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *