Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Nytt countryprogram från P4

Sveriges Radio P4 kommer att sända ett nytt musikprogram kallat ”P4 Country” som premiärsänds den 21 januari. Programmet kommer att spela både modern och klassisk country musik och kommer också att ha olika gäster och inslag om musikgenren. Programledaren och musikjournalisten Mattias Hansson beskriver programmet som ett för alla som gillar modern country musik och som välkomnar väl berättade historier. Han säger också att programmet har något för den mest inbitne fantasten men också mycket för helt nya lyssnare. Programmet sänds varje lördag och bland gästerna finns Kristian Luuk, Lisa Ekdahl, Olle Jönsson och Jill Johnson.

Programmet vill vara en plattform för countrymusik, både ny och gammal, med ambitionen att sprida kunskap om genren. Det kommer också att ge människor som precis har börjat intressera sig för countrymusik möjlighet att lära sig mer och bekanta sig med genrens historia, ljud och artister. P4 Country är en del av en ny programserie från Sveriges Radio som fokuserar på olika musikgenrer. Andra kommande musikprogram är P4 Indie och P4 Jazz.

Lyssnarna kan ställa in sig på sändningen varje lördag från och med den 21 januari via sin lokala radiostation eller webbplatsen sverigesradio.se/p4country . Programmet kommer också att finnas tillgängligt som en podcast och förväntas bli tillgänglig inom en snar framtid. P4 Country kommer att vara ett utmärkt tillfälle för alla musikfantaster att upptäcka, lära sig och utforska countrymusikens värld. Så missa inte det – ta på dig stövlarna och börja lyssna!

Mer än countrymusik

Förutom radioprogrammet kommer P4 Country också att presentera olika digitala aktiviteter, t.ex. interaktiva omröstningar och frågesporter med anknytning till musikgenren. Dessa kommer att finnas tillgängliga på P4 Country-webbplatsen och i sociala medier. Programteamet planerar också olika live-evenemang med både etablerade och kommande countryartister.

Följ med på en resa längs countrymusikens dammiga vägar! Lyssna in på P4 Country för att upptäcka alla spännande berättelser, musik och överraskningar som väntar oss. Det är dags att komma i gång med P4 Country! Lyssna in varje lördag från och med den 21 januari och låt oss utforska countrymusikens fascinerande värld tillsammans! Följ P4 Country på sociala medier och missa inte något av våra digitala aktiviteter och live-evenemang. Vi längtar efter att få följa med dig på denna resa!

Andra program från P4

Andra kommande musikprogram från P4 är P4 Indie och P4 Jazz, som kommer att ge Sveriges Radio-lyssnarna det bästa av båda genrerna. Serien är en del av en större satsning från Sveriges Radio för att ge nya och befintliga lyssnare en bredare musikupplevelse. Radiokanalen lanserade nyligen även en ny podcast kallad ”Låtlista”, där musikjournalisten Mattias Hansson presenterar några av de bästa låtarna genom tiderna.

Så håll utkik efter mer musikaliskt innehåll från Sveriges Radio P4! Med sitt breda programutbud finns det något för varje lyssnare. Vad är din favoritmusikgenre? Berätta för oss i kommentarerna nedan!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *