Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Historia på Billboardlistan av Taylor Swift

Taylor Swift har gjort historia genom att för första gången någonsin inneha samtliga topp tio-placeringar på Billboardlistan för veckans mest spelade låtar i USA. Detta är en ovanlig prestation och visar på hennes starka musikaliska prestationer. Detta kommer efter hennes senaste album ”Midnights” som släpptes i november 2022 och har fått utmärkt kritik av kritiker och musikälskare. Albumet har lett till en ökning av hennes musik på strömningstjänster och radio, vilket har lett till hennes dominans på listan.

Det är inte första gången som Taylor gör musikhistoria, tidigare har hon satt rekord som den första kvinnliga artister att ha nått toppen av listan med flest album och hon är också den mest prisbelönta kvinnliga artisten i historien. Taylor Swifts musik har även haft en stor påverkan på kulturen och hon har varit en förebild för många unga kvinnliga artister. Denna prestation är en bekräftelse på hennes talang och betydelse inom musikbranschen.

Gjort historia

Taylor Swift har gjort historia genom att nå förstaplatsen på Billboard Hot 100-listan med alla tio låtarna från hennes senaste album ”Midnight”. Det tidigare rekordet var nio låtar på topp tio-listan, som sattes av rapparen Drake i september förra året.

Swift skrev på Twitter att hon var i chock över detta och det bevisar hennes starka musikaliska prestationer. Med detta har hon nu haft 40 topp tio-hits under sin karriär, två fler än Madonna, som är den näst mest framgångsrika kvinnliga artisten på denna lista. Drake är fortfarande den artist som har flest låtar på listan med 59.

Billboard Hot 100-listan baseras på antal strömningar, spelningar på radio och försäljningar. På Billboards albumlista debuterade Swifts ”Midnight” som solklar etta med den bästa första veckan för ett album på sju år. När albumet släpptes, slog det Spotifyrekord som det mest strömmade albumet på en dag och fick musiktjänsten att krascha tillfälligt.

Vem är Taylor Swift?

Taylor Swift är en amerikansk sångerska, låtskrivare och skådespelerska. Hon blev först känd som en countrysångerska men har senare övergått till att göra popmusik. Hon debuterade med albumet ”Taylor Swift” år 2006, och har sedan dess släppt nio studioalbum och ett livealbum.

Swift är välkänd för hennes personliga och ofta självbiografiska texter som handlar om relationer, kärlek och känslor. Hennes musik har även haft en stor påverkan på kulturen och hon har varit en förebild för många unga kvinnliga artister. Hon har sålt över 200 miljoner album och 150 miljoner singlar världen över, vilket gör henne till en av världens mest sålda musikartister.

Swift har vunnit många priser under sin karriär, inklusive 10 Grammy Awards, en Emmy och en Brit Award. Hon är också den unga kvinnliga artisten med flest certifierade album och singlar i USA. År 2020 blev hon invald i Rock and Roll Hall of Fame och blev en av de yngsta artisterna att göra det.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *